"where you invest your love you invest your life"

mumford and sons

our tribe

Att bli förälder är fantastiskt och helt underbart men kan också vara utmanande och svårt.

När man steker pannkaka med en arm och torkar snor med den andra är det lätta att glömma bort att livet är NU! De där knubbiga fötterna kommer snart inte passa i de små skorna och mjuka äppelkinder byts mot skäggstubb.

Jag vill frysa det här ögonblicket, ge dig bilder som får dig att minnas hur de där små armarna kändes kring din hals, den gränslösa kärleken du kände när du viskar jag älskar dig och får den första nicken tillbaka.

Barn är barn och...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Kanske är en pinne eller sten mycket mer intressant än fotografen eller så är det bara omöjligt att sitta stilla just precis när bilderna ska tas. Från en småbarnsmorsa – Lugn det löser sig!  Vi leker, lockar och pockar och skulle det ändå visa sig att det är helt fel dag för att fånga ett leende så bokar vi om fotograferingen. Utan kostnad så klart. 

hur bör jag klä mitt barn?

-Undvik allt för starka färger, stora tryck, text och allt för framträdande mönster. Personligen tycker jag att den dova färgskalan gör sig bäst på bild.

-Ska hela familjen fotograferas, tänk då på att ha en röd tråd i klädvalen.

-Ta gärna med någon accessoar. Det kan vara ett kärt gosedjur, hattar, mm.

-Jag har med värmepåsar vid kallt väder, men det är också bra att anpassa klädseln till temperaturen.

-Att dra en stickad tröja över fleecekläder brukar bli fint på bild, jag har också varma fårskinn eller renskinn att sitta på.

Väder och vind.

Vårt nordiska klimat kan innebära strålade sol ena sekunden och isande regn i nästa. Skulle vädret på dagen vi bokat för fotograferingen visa sig bli dåligt väljer du om vi bokar om fotograferingen till en annan passande dag. Detsamma gäller så klart om barnen blir sjuka. 

location

Så var ska vi fota? Ofta brukar de som ska fotas få veta var vi håller till någon/några dagar innan. Jag har många fina fotställen jag använder mig av 5-15 min från Lycksele centrum och väljer platsen utifrån ljusförhållanden, årstid och vilken typ av fotografering det gäller. Har du en tydlig vision för hur bilderna ska kännas så får du gärna kontakta mig så kan vi diskutera valet av plats. Och boka gärna i tid då vissa årstider är väldigt populära. 

earth

Om du vill ha en varm känsla i bilderna, välj kläder som går i en varm jordnära färgskala. Från ljusa sandtoner till mustig terrakotta, det är också fint att knyta ihop klädvalet med mörka skogsbruna toner. 

wind

Om du vill skapa ljusa luftiga bilder som ger den där lätta känslan så kan du välja crème vitt, pudrigt rosa eller andra skira färger. 

water

Tilltalas du av en kallare färgskala så är det fint att kombinera blekare toner av grönt, svala blå färger och olika nyanser av grått.

vad behöver vi tänka på?

Inte så mycket faktiskt, det absolut viktigaste är att ni inte stressar! Kom hellre 10 min sent med glada barn än i tid med en sur familj. – tro mig jag är småbarnsförälder och vet hur universum kan implodera precis innan man ska gå utanför dörren, p.g.a. fullt rimliga frågeställningar som varför man MÅÅSTEE ha jacka eller XXXXXX.  En annan fördel är att barnen (och ev. pappan) är mätta, jag reder nog ut det men hangry kids är som vi alla vet ingen lek. 

hej

det är jag som är alexandra

Ofta ligger jag vaken på natten medan drömmarna och idéerna sprakar som ett fyrverkeri i huvudet. 2010 flyttade jag till Stockholm för att jaga de där drömmarna, jag insåg ganska snabbt att min lycka inte låg i betong och höghus utan i tjock tallskog. 

Efter några år och utbildningar i mode, design och konst gick flyttlasset hem till Norrland. 

Nu bor jag vid umeåälvens kant och har funnit min plats på jorden, vissa dagar vaknar jag till en fantastisk soluppgång över älven och andra dagar till decimeter-tjock snö och oplogade vägar till jobbet. – Precis som det ska vara i Norrland.

 Jag bor tillsammans med min högstadiekärlek, en kavat 2 åring med busglugg, en prinsessig 5 åring, och en katt som reinkarnerats i kroppen på en Afrikansk lejonhund. Jag ÄLSKAR semlor, Mumford and Sons och fredagar då vi fuldansar i köket .

Det finns en dag som jag ofta ser tillbaka på och önskar att jag hade haft de kunskaper jag har nu. Det ögonblicket då min pappa såg min lillasyster i sin brudklänning på hennes bröllopsdag går inte att beskriva med ord, jag önskar att jag hade kunnat frysa den sekunden och spara den för alltid. 

Min Pappa var 60år när han blev sjuk och allt jag tagit för givet blev inte längre självklart.  Det har gjort att jag värdesätter alla dagar tillsammans med de jag älskar på ett helt nytt sätt och att jag ser till att frysa några av de där ögonblicken som är livet.

Barn familj stora

kr 3450
 • En timmes  fotografering
 • 10 st


  högupplösta

  bildfiler.
 • 2 st fineart

  prints 20x30 eller

  ett 30x40
Populär

Barn familj Lilla

kr 2250
 • En halvtimmes

  fotografering
 • 5 st


  högupplösta
  bildfiler
 • 1 st fineart


  print 20x30
Populär

FINE ART

Alla fine art prints trycks på tjockt matt fine art papper i arkiv kvalité med speciellt anpassade färger vilket ger ett otroligt djup till bilderna. 

Du kan läsa mer och se exempel på vilka produkter jag erbjuder här.

Bokning

För att kunna ha fullt fokus på att ge er minnen för livet tar jag emot ca 1-2 fotograferingar per månad och därför blir tiderna oftast fullbokade snabbt.  Skicka in en förfrågan så tidigt som möjligt så kommer vi överens om ett datum som passar. Skulle du vilja ändra datumet längre fram så är det alltid flexibelt så länge du har en bokning. 

Kontakta mig

Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du vår integritets- och cookiepolicy.